November 29, 2021

Auto nieuws

Een autostoel kopen voor je baby is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Er zijn tal van stoeltjes waar je uit kunt kiezen en het gaat dus moeilijk zijn om echt een keuze te kunnen maken. Vooral omdat sommige stoelen best gevaarlijk kunnen zijn voor je baby. Je moet dus met zekerheid kunnen zeggen dat je een veilig stoeltje uitgekozen hebt.

Allereerst moet je weten wat het veiligste manier is om een stoel te plaatsen. Het beste plaats je een stoel achterwaarts. Dat komt omdat er minder kans is op een lichamelijk letsel bij een aanrijdding. Plaats het ook liever in het midden van de achterbank. Ook hier is er minder kans van een letsel wanneer er een botsing mocht plaatsvinden. Zo kun je ook beter zicht houden op je kleintje. Als er geen mogelijkheid is om je kind op de achterbank te plaatsen, dan mag je de stoel in de bijrijder stoel plaatsen, maar zorg er wel voor dat het zo ver mogelijk naar achteren geschoven is.

Stoelen komen ook met diverse gordels. Kies voor eentje die de meeste beveiligingsgordels hebben want hoe meer gordels er zijn, hoe veiliger je kind zal zijn. Maar een Isofix blijft het veiligst voor je kind.  Het kinderzitje wordt hierbij namelijk met bevestigingshaken verankerd aan de carrosserie van de auto. Een groene indicator geeft aan wanneer je stoel helemaal correct vastgemaakt is.

Een handig element is wanneer je je bekleding gemakkelijk van je autostoel af kunt halen, want we weten hoe snel deze verschoont moeten worden. Er zijn natuurlijk meer kenmerken waar je op kunt letten, maar als je deze al in je achterhoofd hebt wanneer je aan het shoppen bent, dan ben je al goed bezig.

Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente reacties

    Categorie├źn

    Over Autonewport

    Een auto rijden doen wij bijna allemaal en we kennen onze wagens goed, maar soms heb je wel wat hulp nodig als het gaat om service en interieur. Hier ben je terecht voor allerlei handige tips die het rijden niet alleen prettiger, maar ook veiliger zal maken.